Drooms-Virtuaalidatahuoneen Arvostelu

Drooms on Euroopasta kotoisin oleva datahuonepalveluntarjoaja, jonka perusti ryhmä laki- ja yrityskauppa-alan asiantuntijoita. Droomsin datahuonetyökalut keskittyvät ajatukseen luottamuksellisten asiakirjojen ja korkeia-arvoisten transaktioiden täysivaltaisesta hallinnasta.


Droomsin virtuaalidatahuone on kahden yhtiön – Data Room Services (DRS) GmbH & Co. KG ja Data Room Services Beteiligungs GmbH – yhteistoiminnan tulos. DRS-perhe on kasvanut yritysten perustamisesta vuonna 2001 asti, kasvattaen työntekijöidensä lukumäärää ja avaten uusia konttoreita ympäri Eurooppaa.


Vuonna 2015 DRS sai uuden nimensä – Drooms, ja sen pääkonttori sijaitsi Saksan Frankfurtissa. Sillä oli lisäksi haarakonttoreita Englannissa, Espanjassa, Itävallassa, Italiassa ja muualla. Droomsin yrityskauppaa edeltävän tutkimuksen datahuoneen lisäksi yritys tarjoaa tuotteita ja palveluita varainhoitoa, asiakirja-analyysia, digitaalisointia ja hankintaa varten.


Droomsin virtuaalinen datahuone tarjoaa keskisuurille ja suurille yrityksille yrityskauppan tutkimustyöhön tarvittavat instrumentit ja tiedot. Ottaen huomioon perustajien taustan ja asiantuntemuksen, suurin osa Droomsin asiakkaista tulevat laki- ja kiinteistösektoreilta ja tarvitsevat datahuoneen meneillään olevaa fuusiota, arvopaperisalkun monipuolistamista tai sijoitusstrategiaa varten.


Drooms juhli 20-vuotispäiviään vuonna 2021 ja saavutti 43% kasvun kahden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Tällöin datahuonepalveluntarjoaja on mahdollistanut yli 15,000 liiketapahtumaa, joiden kokonaisarvoksi on arvioita 575 miljardia Yhdysvaltojen dollaria.


Koska Droomsin virtuaalidatahuoneteknologiat isännöivät korkea-arvoisia sopimuksia suurille kiinteistö- ja lakifirmoille, sillä on erittäin omistautunut lähestymistapa tietoturvaan. Yrityksen datakeskukset sijaitsevat Saksassa ja Sveitsissä, ja tilat on tarkastettu seuraavien standardien mukaisesti:

  • ISO/IEC 27001
  • SOC 2 Tyyppi II
  • GDPR.


Droomsin datahuoneturvallisuusominaisuuksiin kuuluvat 256-bittinen AES-salaus, IP-suodatus, haavoittuvaisuusskannaukset, kaksivaiheinen tunnistautuminen, sekä yksityiskohtaiset valtuusasetukset. Droomsin virtuaalidatahuoneen valvojilla on mahdollisuus muokata näkymän, lataamisen, tulostamisen ja muiden toimintojen asetuksia sekä käyttäjä- että asiakirjatasolla.


Lisäksi palveluntarjoaja tarjoaa myös pääsyä tekniseen tukitiimiin. Datahuoneen tukihenkilöt puhuvat useita eri kieliä, ja ovat tavoitettavissa 24/7/365 puhelimitse, sähköpostitse ja verkkochatin kautta.


Drooms-virtuaalidatahuonepalveluntarjoajan mukaan VDH:n valmistelussa on vain kolme vaihetta. Käyttäjän täytyy ladata tarvittavat asiakirjat palvelimelle, luoda asianmukaiset käyttöoikeudet, ja kutsua muut käyttäjät mukaan.


Mitä asiakirjojen palvelimelle lataamiseen ja organisointiin tulee, Droomsin virtuaalidatahuoneeseen kuuluu useita työntekoa sujuvoittavia toimintoja. Datahuoneen käyttäjät voivat hyödyntää sisäänrakennettua asiakirjakääntäjää viidellä eri kielellä, asiakirjapohjaisia muistiinpanoja, indeksien allokaatiota, sekä älykästä hakua.


Tietoturvan ja näppärän tiedostojen organisoinnin lisäksi Droomsin datahuone tarjoaa myös integroidun kysymys & vastaus-hallinnoinnin, alustan mukauttamisen asiakkaan brändikehyksen mukaisesti, sekä pääsyn selaimella Android- ja iOS-sovellusten lisäksi.


Drooms-datahuonepalveluntarjoajalla on käytössään ominaisuuspohjainen hinnoittelumalli. Pro-virtuaalidatahuonesopimus maksaa $14.95 kuukaudessa ja sisältää maksimissaan 10 käyttäjää ja 3 Gt tallennustilaa. Lisätila ja -käyttäjät lasketaan erikseen.


Droomsin datahuoneen toiminnot, kuten kysymys & vastaus-järjestelmä, asiakirjojen kääntäjä, indeksien allokaatio, sekä edistyneet valtuudet eivät sisälly Pro-sopimukseen vaan maksavat $5.60 per käyttäjä/kuukausi.


Drooms-datahuonepalveluntarjoaja tarjoaa myös ilmaisen 30 päivän kokeilujakson, johon sisältyvät kaikki perustason ja kehittyneet toiminnot puhelintukea ja datahuoneen arkistointia lukuunottamatta. Drooms suosittelee Custom-sopimusta laajamittaisille projekteille, joka mukautetaan erikseen käyttäjiä ja käyttötarkoitusta varten.


Monikielinen tukitiimi on yksi Drooms-datahuonepalveluntarjoajan suurimmista vahvuuksista. Monet verkosta löytyvät arvostelut kertovat tukihenkilöiden olevan helposti tavoitettavissa ja erittäin avuliaita kaikenlaisissa tilanteissa. Droomsin virtuaalidatahuonetta kuvaillaan usein myös helposti valmisteltavaksi ja käytettäväksi.


Droomsin datahuoneen varjopuoliin kuuluvat muun muuassa järjestelmän bugit, tiettyihin tiedostoformaatteihin liittyvä toiminnallisuuden puute sekä ajoittaiset käännöksen virheet.

Ilmainen kokeilujakso

30 päivää

Tallennustila

Rajoittamaton

Käyttäjät

Rajoittamaton