Citrix ShareFilen Virtuaalidatahuoneen Arvostelu

Citrix Sharefile-datahuone on amerikkalaisen Citrix Systems-pilvilaskentayhtiö. Suhteellisen uusi virtuaalidatahuoneratkaisu keskittyy tarjoamaan ja optimoimaan työkaluja turvallista verkkoyhteistyötä varten tehden samalla käyttäjäkokemuksesta yksinkertaisen ja luontevan.


Citrix Systems perustettiin vuonna 1989 Floridan Fort Lauderdalessa. Yritys pyrki kehittämään yhteistyösovelluksia nopeampia, yhdistetympiä toimitiloja varten. Citrixin tuotevalikoima sisältää ratkaisuja sovellusten tarjontaa, suoritus- ja turvallisuusanalytiikkaa, yhteistuotantoa ja muita vastaavia varten.

.
Vuonna 2011 Citrix Systems osti tallennus- ja siirtoalustoja tarjoavan ShareFilen, joka perustettiin Pohjois-Carolinan Raleighissa vuonna 2005. Citrix ShareFile-virtuaalidatahuone esitetään muiden tietojen jakamispalveluiden ohella yksittäistä ja pienyhtiöiden käyttöä varten.


Citrix-datahuonepalveluntarjoaja on pääosin pieniä ja keskikokoisia organisaatioita varten. Datahuonetta käyttävät oletetusti 99% Fortune 500-listan asiakkaista, joista suurin osa on terveydenhuolto-, kirjanpito-, laki- ja finanssihallintasektoreilta sekä yrityskauppaa tai listautumisantia läpikäyviä.


Sekä Citrixillä että ShareFilellä on huomattavaa kokemusta tietoturvan varmistamisesta. Näin ollen heidän tarjoamansa virtuaalinen datahuone toimii alan johtavien standardien ja odotusten mukaisesti. Joitakin Citrix ShareFile-datahuonepalveluntarjoajan noudattamista määräyksistä ja sertifikaateista ovat esimerkiksi:

  • SOC 2 Tyyppi II
  • HIPAA.


Citrix ShareFilen datahuoneiden palvelimet ovat kolmansien osapuolten pilvitallennusyhtiöiden ylläpitämiä: Amazon Web Servicesin (AWS) ja Microsoft Azuren.

 
Citrix ShareFilen virtuaalidatahuoneen turvallisuusominaisuuksiin sisältyvät 256-bittiset salatut tiedonsiirrot, ainutlaatuisten linkkien luonti, monivaiheinen tunnistautuminen, asiakirjojen versioiden tallennus, vesileimaus ja vain luku-oikeudet. Terveydenhuoltosektorin asiakkaille ShareFile-datahuonepalveluntarjoaja salaa ja purkaa salauksen kaikista tiedostoista, joihin sisältyy henkilökohtaisia terveydellisiä tietoja.


Tiedostojen hallinta Citrix ShareFilen datahuoneessa on erittäin virtaviivaista. Virtuaalisen datahuoneen avulla käyttäjät voivat synkroinoida tiedostoja valvojan ohjauspaneelilla, tuoda ja viedä asiakirjoja tarkastelua ja päivittämistä varten, suorittaa koko tekstin hakuja, sekä hallinnoida kysymyksiä ja vastauksia sekä julkisesti että yksityisesti.


Citrix ShareFile-datahuonepalveluntarjoaja tarjoaa kiinteän maksutavan 338 Yhdysvaltain dollarista kuukausittain vuosittaisella sopimuksella tai 375 dollarilla kuukausittaisella sopimuksella. Kiinteään hintaan sisältyy maksimissaan viisi työntekijäkäyttäjää. Sallittua tallennustilan ja vieraskäyttäjien määrää ei ole ilmoitettu.


Jos käyttäjä haluaa sisällyttää lisäkäyttäjiä datahuoneeseen, he voivat järjestää sen ottamalla yhteyttä puhelimitse palveluntarjoajaan.


Yksi käyttäjien useimmiten mainitsemista Citrix Sharefilen virtuaalidatahuoneen käyttämisen hyödyistä on sen intuitiviinen, yksinkertainen käyttöliittymä, joka tekee alustalla navigoimisesta lähestulkoon saumatonta. Sama pätee myös lisäosiin ja instrumenttien asetuksiin, sillä myös ne ovat erittäin suoraviivaisia ja käyttäjälähtöisiä.


ShareFilea tietojen säilytykseen aiemmin käyttäneet ovat huomauttaneet, että siirtyminen virtuaalidatahuoneeseen voi olla poikkeuksellisen sujuvaa. Perustason tietojenhallinnan ominaisuuksien ohella yksityiskohtainen raportointi on enemmän kuin riittävä pieniä datahuoneprojekteja varten.


Varjopuolena käyttäjät ovat kertoneet kohtuuttomasta hintojen noususta tallennustilan tarpeen kasvaessa. Virtuaalidatahuoneen kaltaista ohjelmistoa käyttöön otettaessa budjetissa pysyminen on erittäin tärkeää. Näin ollen onkin hyvä ajatus arvioida tallennustilan tarve ja pysyä sen rajojen puitteissa ennen eteenpäin siirtymistä Citrix ShareFilen kanssa.


Huomaa, että Citrix ShareFile-virtuaalidatahuone on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan Yhdysvalloissa.

Ilmainen kokeilujakso

7 päivää

Tallennustila

Rajoittamaton

Käyttäjät

Rajoittamaton